Τέσσερα πρόσωπα της τηλεόρασης, τέσσερις ηλικίες – Tέσσερις συνομήλικοι που δεν έχουν ενηλικιωθεί...


Ο Γιώργος Καραμέρος
είναι γεννημένος το 1974

Ο Σπύρος Χαριτάτος
είναι γεννημένος το 1973


 

Η Τατιάνα Στεφανίδου
είναι γεννημένη το 1970

Η Ελένη Μενεγάκη
είναι γεννημένη το 1969

Η διαφορά από τον μικρότερο στη μεγαλύτερη είναι πέντε χρόνια.
Μια διαφορά πενταετίας δεν είναι διαφορά γενιάς.
Πώς να το κάνουμε, με πέντε χρόνια διαφορά σε αυτές της ηλικίες, δεν μιλάς για διαφορά ηλικίας.

  • Για διαφορά ηλικίας μιλάς όταν... πρόκειται για μωρά που η διαφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση από τον ένα μήνα στον άλλον είναι μεγάλη, πόσο μάλλον από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους στον πέμπτο.
  • Για διαφορά ηλικίας μιλάς όταν πρόκειται για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου που, πώς να το κάνουμε, η διαφορά που έχει το πρωτάκι από τον μαθητή της Πέμπτης Δημοτικού είναι αισθητή.
  • Για διαφορά ηλικίας μιλάς όταν πρόκειται για εφήβους που όταν είναι 13 χρονών δεν μπορούν, για παράδειγμα, να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης ενώ στα 18 μπορούν. 
Τι παιδιά, συνομήλικοι είμαστε, είπε στην εκπομπή της πριν 2-3 μέρες η Ελένη Μενεγάκη και αυτοί υποτίθεται το σχολίασαν σήμερα, μαζί με την Τατιάνα Στεφανίδου ως καλεσμένοι στην εκπομπή της, δείτε εδώ πώς.

Μάλλον, δεν έχουν καταλάβει ότι και οι τέσσερις είναι συνομήλικοι.
Το θέμα είναι το αν και πότε, κάποιοι από αυτούς θα ενηλικιωθούν…


Γιατί αν ήταν ενήλικες θα καταλάβαιναν ότι αυτό που τους διαφοροποιεί δεν είναι η ηλικία αλλά η επαγγελματική πορεία τους. Η οποία απέχει πολύ από αυτήν της Ελένης Μενεγάκη.Την οποία ούτε γνωρίζω, ούτε συμπαθώ, ούτε θαυμάζω ως παρουσιάστρια. Αλλά, πώς να το κάνουμε, η Ελένη Μενεγάκη έγινε top παρουσιάστρια μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει.

Γιατί αν ήταν ενήλικες θα καταλάβαιναν ότι όταν ξεκινάς για την κορυφή δεν είναι σίγουρο ότι θα την φτάσεις.

Γιατί αν ήταν ενήλικες θα καταλάβαιναν ότι όταν σου δίνεται μια ευκαιρία δεν πρέπει να θεωρείς αυτομάτως ότι την άξιζες αλλά να κάνεις και την αυτοκριτική σου και να αναρωτιέσαι πάντα αν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Γιατί αν ήταν ενήλικες θα καταλάβαιναν ότι όταν κάνεις μια επιτυχία αυτό δε σημαίνει ότι η πορεία σου προς την κορυφή είναι προδιαγεγραμμένη.

Και τέλος, γιατί αν ήταν ενήλικες θα ήξεραν ότι τα... "παιδιά" δεν έχουν απωθημένα που τους οδηγούν στο "ξεκατίνιασμα". Αυτά έρχονται με το πέρασμα των χρόνων που αφήνουν ήττες που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, στην πλάτη μας. Αν καταφέρεις να γεράσεις χωρίς απωθημένα, γερνάς νέος...

Η Ελένη Μενεγάκη έχει φτάσει στην κορυφή του όποιου, ελληνικού star system.
Την Τατιάνα Στεφανίδου δεν μπορείς να την αποκαλέσεις με τους, έτσι κι αλλιώς γελοίους, τίτλους «εθνική παρουσιάστρια», «βασίλισσα» της όποιας τηλεοπτικής ζώνης και άλλα τέτοια.
Κι ο Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος έχουν πολύ δρόμο…

Και το αστείο είναι ότι οι τρεις τελευταίοι ελπίζουν ότι θα καλύψουν τη διαφορά μέχρι το νήμα, μετρώντας ακόμα και τους μήνες της διαφοράς της ηλικίας τους από την πρώτη…

Και αυτή, αν και έως τώρα δεν μας είχε συνηθίσει, τους απαντάει…

Το κείμενο δεν το έγραψα για κανέναν από τους τέσσερις παρουσιαστές αλλά για όλους όσοι νομίζουν ότι το να είναι νεότεροι βιολογικά τους δίνει προτέρημα και ξεχνούν πόσοι πραγματικά αξιόλογοι ξεκίνησαν αξιοζήλευτες καριέρες σε μεγάλη, βιολογική επιμένω, ηλικία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © TV Magazine